woensdag 25 mei 2016

25 weken!

25 weken oud op de 25e in mei...
en Nathan is echt een leuke toevoeging aan ons gezin. Hij zorgt voor vermaak op de leukste momenten en is af en toe echt de joker in huis. Dat was ik vroeger ook, dus dat wordt nog wat!


Maar eerst nog een anekdote, niet perse van deze week maar het gebeurt vaker.

Als wij knuffelen met de kids zingen we er een liedje bij. Dat gaat dan zo:vrije vrije vrije

samen met z'n bije
Mama en Hannah
Hannah en MamaZo ging het de afgelopen jaren bij mij dan. En die versie rijmt zo goed, dat ik bij Nathan regelmatig vergeet zijn naam in te vullen en hem dus namens zijn zus knuffel. 

Nu vinden ze het beiden niet erg natuurlijk, maar wel sneu voor die jongen dat ik hem verwar met zijn zus!Op vrijdag mocht Nathan mee naar school waar een heuse fashionshow werd gehouden van afvalkleding. Dus kleding gemaakt van afval. En daar werd Nathan helemaal vertroeteld door een jongetje genaamd Ruben. Van zijn moeder hebben we mooie blauwe slofjes gekregen toen Nathan was geboren. 
Opa is ook eens met zijn camera naar boven getogen toen het tijd was om Nathan wakker te maken. Hij kan prachtige foto's maken, maar hij kwam natuurlijk om Nathan mee naar beneden te nemen. Dat is gelukkig ook goed gekomen hoor!
Deze week heb ik weer een poging gedaan om Nathan in de draagdoek of drager mee naar buiten te nemen. Maar hij is groot genoeg om zonder hoofdsteun te kunnen, maar zijn nek is daar niet stevig genoeg voor. Dus óf we moeten een grotere draagdoek zodat ik zijn nek kan ondersteunen óf hij moet gewoon nog een tijdje in de wandelwagen mee als we Bauke gaan uitlaten.


Als Papa een dagje thuis is om te klussen, dan gebeuren er rare dingen met je oren....Afgelopen zaterdag hebben we maar een campingbedje aangeschaft. Met een los matrasje wat je op kan vouwen. Zolang Nathan nog niet omdraait in bed kan hij los op het matrasje op de grond slapen als we op visite gaan, of in de crèche in de kerk. Maar zodra hij kan draaien wordt het tijd voor het bedje. Tja, je moet wat als hij niet meer in de kinderwagenbak past, slapen in de wandelwagen dat bevalt hem ook niet en zo los op een bed leggen is ook niks. 


En toen vond meneer dat wij zo'n lekker hapje hadden dat hij dat ook wilde. Natuurlijk is dat onzin, maar we zaten te eten en hij was wat aan het mopperen. En tot we klaar waren heeft hij zichzelf bezig gehouden met de komkommer. Daarna mocht hij lekker bij Mama eten.Het gebeurt vrij vaak dat ik 2 mannen naast me op de bank heb die zó sterk op elkaar lijken dat ze wel vader en zoon konden zijn!


Hannah vind het nog steeds leuk om als grote zus te knuffelen. En wil Nathan daarvoor best uit de box sjouwen. Hoewel ze dat wel moeilijk vind want hij is is heus best zwaar! Maar al knuffelend levert het mooie momenten op!


En dan hebben we weer een duofoto. Dit keer Hannah en Nathan in eenzelfde romper. Wat een verschil én wat een gelijkenis weer. Brengt weer mooie herinneringen boven aan Hannah dr babytijd. En het doet ons uitzien naar hoe Nathan zal opgroeien, maar dat gaat dag voor dag en we willen niet te snel gaan!Nathan is de laatste dagen meer aan het rommelen tijdens het drinken. En dan bedoel ik dat hij het vooral druk heeft met alles om hem heen. Als er kinderen binnenkomen en hem een aai geven houdt hij het weer voor gezien. Dus de regel maar ingesteld dat als hij drinkt, je van hem af moet blijven. Maar ik heb zo'n idee dat dit toch nog wel erger gaat worden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten